როგორ არ ვავნოთ ჯანმრთელობას მწვადებით: ექიმის რჩევები

როგორ არ ვავნოთ ჯანმრთელობას მწვადებით: ექიმის რჩევები

მწვადი – ბუნებაში დროის გატარების შესანიშნავი საშუალებაა, მაგრამ, რომ მივიღოთ მხოლოდ სიხარული, უნდა გვახსოვდეს ჯანმრთელობის შესახებ. 

  1. აირჩიეთ უცხიმო ხორცი. მწვადისთვის, უმჯობესია, გამოვიყენოთ ქათამი ან სხვა უცხიმო სახეობის ხორცი. ღორის ხორცი – უფრო ცხიმიანი ვარიანტია, რომელსაც შეუძლია გადატვირთოს მომნელებელი სისტემა. 
  2. აკონტროლეთ ულუფის ზომა ხორცის ოპტიმალური რაოდენობა – ერთ მიღებაზე არ უნდა აღემატებოდეს 150-200 გრამს. ეს დაგეხმარებათ, თავიდან აიცილოთ გადაჭარბებული ცილოვანი დატვირთვა, რომელსაც შეუძლია იმოქმედოს ნივთერებათა ცვლასა და თირკმელებზე. 
  3. ადამიანებს ქრონიკული დაავადებებით – განსაკუთრებული ყურადღება. თუ თქვენ გაწუხებთ გულსისხლძარღვთა, ფილტვის ან კუჭ-ნაწლავის დაავადებები, აუცილებლად თან იქონიეთ საჭირო წამლები. მზავრობას, კვების შეცვლასა და აქტიურობას შეუძლია გამოიწვიონ გამწვავება.
  4. იკვებეთ გონიერად.
    მწვადი – ეს გემრიელია, მაგრამ გახსოვდეთ ბალანსის შესახებ: დაამატეთ ბოსტნეული, თავი აარიდეთ გადაჭარბებულ ჭამას, ყურადღება მიაქციეთ იმას, თუ როგორ მოქმედებს საკვები თქვენზე. 
  5. მიიღეთ საკმარისი რაოდენობის სითხე. ჩვეულებრივი ან მინერალური წყალი, მორსი და მსუბუქი ჩაი დაგეხმარებათ შეიანრჩუნოთ სითხის ბალანსი და კარგი განწყობა.
  6. იმოძრავეთ და დაისვენეთ გონივრულად. ჭამის შემდეგ, უმჯობესია, ცოტა გაიაროთ, ვიდრე დასასვენებლად წამოწვეთ. მსუბუქი აქტივობა ეხმარება ორგანიზმს საკვების გადამუშავებასა და საერთო  ტონუსის შენარჩუნებაში. 

ამ უბრალო რჩევების გათვალისწინებით, თქვენ შეძლებთ დატკბეთ მწვადებით ჯანმრთელობისთვის უვნებლად და დაბრუნდეთ სახლში მშვენიერ ფორმაში.